Salade van little gem met snijbonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van little gem met snijbonen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C.
Stap 2
Scheur of snijd 1 ciabatta in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Laat 1 pot witte kaasblokjes met kruiden en olie (300 g) uitlekken en vang de olie op.
Stap 3
Besprenkel het brood met 2 el van de olie en rooster in 10 min. in met midden van de oven lichtbruin en krokant. Laat afkoelen.
Stap 4
Kook 400 g gesneden snijbonen (koelvers) in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Haal de blaadjes van 4 kropjes little gem los en scheur in stukken. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes.
Stap 5
Meng 4 el van de olie met het citroenrasp en 2 el citroensap tot een dressing. Verdeel de sla en snijbonen over een grote schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de kaas, ciabattacroutons en citroenpartjes erover. Bestrooi met peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten44 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd8 g
