Saladeplank met gegrilde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Saladeplank met gegrilde groenten
Stap 1
Steek de barbecue aan. Kook de krieltjes in 12 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2
Meng intussen de olie met de rozemarijn en zout. Snijd de stelen van de venkel en bewaar eventueel het loof. Snijd de venkel in 8 parten. Snijd de paprika's in repen van 2 cm breed.
Stap 3
Schep de venkel en paprika om met 4 el kruidenolie en gril 8-10 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
Stap 4
Snijd intussen de uien in plakken van 1 cm dik. Snijd de aubergine in de lengte in 4 parten. Snijd elk part in 3 gelijke stukken. Bestrijk de ui en schep de aubergine en champignons om met de rest van de kruidenolie en gril 8-10 min. Keer regelmatig.
Stap 5
Verdeel de gegrilde groenten met de krieltjes en dressing over een serveerplank of serveerschaal. Bestrooi eventueel met het venkelloof.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - serveerschaal
- - serveerplank
Voedingswaarden
- Energie543 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten52 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd5 g
