Saladeschotel met oosterse kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Saladeschotel met oosterse kip
Stap 1
Snijd de halloumi in blokjes, de ui in dunne halve ringen en de avocado in plakjes. Halveer de trostomaatjes. Meng de baharatkruiden met 1 eetlepel zonnebloemolie.
Stap 2
Schep de kipfiletblokjes erdoor en laat 5 minuten marineren. Breng een pan water aan de kook. Laat de eieren in het kokende water zakken, kook ze in 8 minuten gaar.
Stap 3
Giet de eieren af en spoel ze koud onder stromend water. Verhit intussen een antiaanbakpan en bak hierin de kipblokjes met marinade in circa 7 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 4
Houd de kip warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan schoon en verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan. Dep de blokjes halloumi droog met keukenpapier en bak ze in 5-10 minuten rondom bruin.
Stap 5
Pel de eieren, snijd ze in kwarten. Schik ze in een ‘groepje’ op een grote serveerschaal. Schik de overige ingrediënten – kip, slamelange, avocadoplakjes, tomaatjes, uiringen – ook op de schaal.
Stap 6
Zet er een kommetje bij gevuld met honing-mosterddressing. Laat de halloumiblokjes kort uitlekken op keukenpapier, leg als laatste op de schaal en serveer in het midden van de tafel met de zout- en pepermolen ernaast. Laat iedereen aan tafel zijn eigen salade samenstellen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie630 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten12 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
