Saoto-soep
Ingrediënten
Bereidingswijze Saoto-soep
Stap 1
Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd intussen de bleekselderij in smalle boogjes. Schil en rasp de gember.
Stap 2
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kipfilets met de sojasaus en de helft van de bleekselderij, gember en de gebakken uitjes toe. Pers de knoflook uit boven de pan. Kook 10 min. op een lage stand tot de kipfilets gaar zijn.
Stap 3
Pel intussen de eieren en snijd ze doormidden. Snijd de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een mildere smaak.
Stap 4
Trek de kipfilets met 2 vorken in dunne reepjes. Verdeel de kool en rest van de bleekselderij over de kommen. Zeef de bouillon en giet over de kool. Verdeel de kip, eihelften, taugé en rode peper over de kommen. Besprenkel met de ketjap en bestrooi met de frietsticks en overige gebakken uitjes. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten24 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
