Sashimi van zalm met zoetzure groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Sashimi van zalm met zoetzure groenten
Stap 1
Verwarm de gehakte gember met het water, iets zout, het citroensap en de suiker in een steelpan.
Stap 2
Roer tot de suiker is opgelost.
Stap 3
Verdeel dit over twee goed afsluitbare, niet te kleine bakjes.
Stap 4
Laat 5 centimeter van het loof aan de bospenen zitten en schil ze vervolgens met een dunschiller.
Stap 5
Gooi de schillen weg en schil de rest van de peen helemaal tot lange linten.
Stap 6
Was de komkommer en snijd zonder te schillen tot dunne plakjes met de dunschiller.
Stap 7
Doe beide groenten in de bakjes met het warme gembermengsel, elk in een eigen bakje.
Stap 8
Laat 1tot 24 uur staan in koeling.
Stap 9
Schud de bakjes af en toe.
Stap 10
Leg de zalm met de huidkant op de snijplank en snijd de zalm met een lang vlijmscherp mes in plakken van maximaal 1 centimeter.
Stap 11
Snijd de plakjes tot op de huid.
Stap 12
Snijd daarna alle plakjes in één keer van de huid af.
Stap 13
Bestrijk de plakjes zalm aan beide kanten heel dun met sojasaus.
Stap 14
Laat de gemarineerde groenten goed uitlekken, verdeel de zalm en groenten over de borden.
