Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saté manis daging
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saté manis daging
Stap 1
Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
Stap 2
Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
Stap 3
Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
Stap 4
Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
Stap 5
Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
Stap 6
Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten17 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
