Scharrel kipdijrollade met ovengroente en dubbel gebakken aardappels
Ingrediënten
Bereidingswijze Scharrel kipdijrollade met ovengroente en dubbel gebakken aardappels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen (ongeschild) in kwarten en kook in 15 min. in een pan met kokend water gaar.
Stap 2
Bereid de kipdijrollade ca. 60 minuten in de oven.
Stap 3
Snijd intussen de courgette in plakjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen.
Stap 4
Hak intussen de bieslook fijn. Meng de zachte boter met de Italiaanse kruiden uit het aardappelpakket, de helft van de bieslook en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Giet de aardappelen af en verdeel over de bakplaat met bakpapier. Druk de aardappelen met de onderkant van de pan voorzichtig plat.
Stap 6
Leg de gesneden courgette en paprika rond de aardappelen op de bakplaat en verdeel er de helft van de kruidenboter in vlokjes tussen.
Stap 7
Bak de aardappelen met de groente de laatste 20 minuten knapperig en gaar in de oven bij de rollade.
Stap 8
Presenteer de rollade op een ruime schaal met de aardappelen en de groente. Bestrooi met de resterende bieslook. Serveer met de overgebleven kruidenboter.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie524 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten34 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
