Scharrelkip met pittige paprikacrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Scharrelkip met pittige paprikacrème
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Stap 2
Hak de gember fijn.
Stap 3
Breng 220 ml water aan de kook met het zout, 0.5 theelepel foelie, 2/3 eetlepels gember en de schil van de citroen.
Stap 4
Laat 5 minuten doorkoken en giet het dan door een zeef bij 200 ml ijskoud water en de ijsblokjes.
Stap 5
Doe de kipfilets in dit pekelwater wanneer het water niet meer warm aanvoelt en laat 30 tot 120 minuten pekelen in de koeling.
Stap 6
Laat de paprika's goed donker kleuren in de hete oven, zet eventueel de grill aan.
Stap 7
Pak ze in met plastic folie en laat ze 10 minuten afkoelen.
Stap 8
Nu kun je het vel en de zaadlijsten verwijderen.
Stap 9
Verwijder ook de zaadlijsten uit de pepers.
Stap 10
Pureer de paprika met de olie, de knoflook, rode peper, een eetlepel citroensap en de rest van de gember.
Stap 11
Breng op smaak met iets zout.
Stap 12
Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en deze weer doormidden.
Stap 13
Kook ze 10 à 12 minuten in gezouten water en giet af.
Stap 14
Meng een eetlepel boter en de overgebleven foelie erdoor.
Stap 15
Draai de oven terug naar 100 graden.
Stap 16
Spoel de kipfilets kort af en dep ze goed droog.
Stap 17
Verhit een koekenpan op matig vuur en laat hierin 2/3 eetlepels boter uitbruisen.
Stap 18
Bak hierin de kip in circa 8 minuten licht goudbruin en leg in een ovenschaal.
Stap 19
Laat de kip in de oven 5 à 10 minuten zachtjes doorgaren.
Stap 20
Heerlijk met een witlofsalade!.
Stap 21
Kooktip: het pekelwater kun je ook een dag van tevoren maken en in de koeling bewaren, je hebt dan geen ijsblokjes nodig .
