Schoenlapperstaart met appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Schoenlapperstaart met appel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
Stap 3
Kook in een pan de appels met het sinaasappelsap afgedekt in een kwartier zachtjes gaar.
Stap 4
Voeg zo nodig een scheutje water toe.
Stap 5
Roer de gare appel tot een stevige moes, of gebruik hiervoor een stamper.
Stap 6
Kook de moes als deze wat slap is nog enkele minuten in.
Stap 7
Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Stap 8
Roer de boter, suiker, kaneel en gemberpoeder door de appelmoes en verkruimel de beschuiten erboven.
Stap 9
Splits de eieren.
Stap 10
Voeg de eidooiers en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
Stap 11
Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan en spatel ze luchtig door het appelmengsel.
Stap 12
Verdeel het appelmengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 13
Bak de taart een richel onder het midden van de oven in 50 - 60 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Bestrooi de taart direct uit de oven met poedersuiker.
