Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Schouderkarbonade met mosterd en witlofsalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Schouderkarbonade met mosterd en witlofsalade
Stap 1
Hak de tijmblaadjes fijn. Breng de karbonades op kamertemperatuur. Snijd de witlof in grove stukken. Snijd de nectarine in stukjes. Meng drievierde van de mosterd met tijm, bijna de helft van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Wrijf de schouderkarbonades in met dit mengsel.
Stap 2
Rooster de karbonades op de barbecue of in een hete grillpan in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig, maar pas als het vlees vanzelf van de ribbels loslaat.
Stap 3
Klop in een slaschaal wijnazijn met de rest van de mosterd en de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de witlof, nectarine en blauwe bessen erdoor.
Stap 4
Serveer de schouderkarbonades met de salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten8 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
