Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus
Stap 1
Steek de barbecue aan. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Snijd de topjes van de knoflookbollen, zodat de teentjes zichtbaar worden en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje.
Stap 2
Giet de olijfolie erover, zodat deze tussen de teentjes kan lopen. Bestrooi met zout en zet het schaaltje op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en laat minimaal 45 minuten garen.
Stap 3
Rasp intussen de helft van de citroenschil af en pers de vrucht uit. Wrijf de karbonades in met wat olijfolie, citroenrasp, de helft van het citroensap, de oregano, zout en peper.
Stap 4
Leg de karbonades na 20 minuten naast het schaaltje met knoflook op het aluminiumfolie en rooster 10 minuten. Keer om en rooster nogmaals 10 minuten. Laat afgedekt rusten onder folie.
Stap 5
Neem de knoflook uit het schaaltje en druk de teentjes uit de schil in een ander schaaltje. Roer de mayonaise, crème fraîche en een scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze knoflooksaus bij de karbonades. Lekker met friet en een groene salade.
