Schouderkarbonades met mosterdsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Schouderkarbonades met mosterdsaus
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Klop in een kom een marinade van 3 eetlepels sinaasappelsap, 2/3 deel van de mosterd, knoflook, kerriepoeder, zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie.
Stap 3
Schenk de helft van de marinade in een diep bord en wentel de karbonades erdoor.
Stap 4
Laat de karbonades afgedekt in de koelkast 1 uur marineren (of een kwartier op kamertemperatuur).
Stap 5
Schil de bospenen met een dunschiller (laat een stukje groen zitten).
Stap 6
Kook de wortels in een grote pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 7
Laat ze in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
Stap 8
Wikkel rond elke wortel een plakje ontbijtspek en bestrijk de wortels met de marinade.
Stap 9
Roer in een schaaltje een sausje van 2 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de rest van de mosterd, de mayonaise en wat zout en peper naar smaak.
Stap 10
Dep de karbonades met keukenpapier iets droog en bestrijk ze met olijfolie.
Stap 11
Rooster de karbonades op de barbecue (niet te dicht op het vuur) in 10-12 minuten mooi bruin en gaar, keer de karbonades regelmatig.
Stap 12
Leg ook de wortels op de barbecue en rooster ze in enkele minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Leg de karbonades op borden en leg de bospenen ernaast.
Stap 14
Geef de saus erbij.
Stap 15
Lekker met stokbrood of frieten.
