Schouderkarbonades met venkelzaad, aardappels en sjalotten
Ingrediënten
Bereidingswijze Schouderkarbonades met venkelzaad, aardappels en sjalotten
Stap 1
Pers de knoflook en pel en snijd de sjalotten in kwarten. Hak de blaadjes en steeltjes van de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Kneus het venkelzaad met een vijzel of de platte kant van een mes. Meng het zaad, de knoflook, paprikapoeder, 1 theelepel zout en versgemalen peper tot een rub.
Stap 3
Dep de karbonades droog met keukenpapier. Smeer ze in met het specerijenmengsel en laat 30 minuten marineren.
Stap 4
Verhit 2 eetlepels olie en de helft van de boter in een grote, ovenvaste koekenpan. Bak de eerste twee karbonades op middelhoog vuur in 4 minuten bruin aan één kant. Keer, bak 2 minuten aan de andere kant, haal uit de pan. Herhaal met de andere twee karbonades.
Stap 5
Voeg in het overgebleven bakvet aardappeltjes en sjalotten toe en bak omscheppend 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Doe de karbonades terug in de pan.
Stap 6
Zet de pan 15 minuten in het midden van de warme oven, of doe over in een ovenschaal. Bestrooi voor het serveren met de platte peterselie.
Stap 7
Lekker met een groene sla, aangemaakt met een dressing van olijfolie, azijn en mosterd.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie670 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten36 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
