Shakshuka met saucijsjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Shakshuka met saucijsjes
Stap 1
Snijd elke worst in 4 stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een hapjespan en bak de braadworststukken rondom lichtbruin. Neem uit de pan en voeg de ui toe aan het bakvet. Fruit op een lage stand tot de ui zacht en goudgeel is. Voeg de knoflook, ras el hanout, chilivlokken en tomatenpuree toe en bak 1 min. zachtjes mee.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes toe en roer door. Leg de worst in de saus en gaar 10 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Breek steeds 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en giet het ei hierin. Laat de eieren op een lage stand 8-10 min. garen in de saus tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog zacht is. Snijd intussen de peterselie fijn.
Stap 5
Bestrooi de shakshuka met de peterselie. Lekker met knapperig brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten13 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd12 g
