Sinaasappel-aardbeiensalade met vanillekwark en hazelnootcrunch
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-aardbeiensalade met vanillekwark en hazelnootcrunch
Stap 1
Snijd de sinaasappels en grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op. Halveer de grapefruitpartjes.
Stap 2
Schep de sinaasappel, grapefruit, banaan en aardbeien in een kom om met de eetlepels van het opgevangen sap en de helft van de dunne reepjes basilicum of de munt. Laat de salade tenminste 15 minuten staan.
Stap 3
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 4
Schep de suiker erdoor en schud de noten om, zodat ze rondom bedekt worden met een laagje gesmolten suiker.
Stap 5
Schep de hazelnoten dan direct op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen. Hak ze daarna weer los.
Stap 6
Serveer de fruitsalade in mooie coupes met in het midden een flinke lepel vanillekwark erop. Strooi de hazelnootcrunch en de rest van de kruiden erover.
