Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sinaasappeldressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sinaasappeldressing
Stap 1
Hak de basilicum heel fijn.
Stap 2
Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil er dun af.
Stap 3
Pers alle sinaasappels uit.
Stap 4
Kook het sap met de rasp in een steelpan op matig hoog vuur in tot er nog 3-4 eetlepels over zijn.
Stap 5
Laat het sap afkoelen.
Stap 6
Schenk eerst het sap en daarna met de olie door een trechter in de fles.
Stap 7
Voeg de mosterd en de basilicum met zout en versgemalen zwarte peper toe.
Stap 8
Sluit de fles af en schud goed tot het sap en de walnootolie tot een mooi gebonden dressing gemengd zijn.
Stap 9
U kunt ook de ingrediënten in een kom met een garde tot een dressing te kloppen.
