Slider kipgehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Slider kipgehakt
Stap 1
Meng in een bakje een ½ el versgemalen zwarte peper, ½ el zout en 1 el paprikapoeder.
Stap 2
Meng het gehakt met 1 ½ el van de rub. Vorm hier 4 mini-hamburgertjes van en gril deze 3-4 minuten kant.
Stap 3
Schil de ananas. Snijd er dunne plakken van, verwijder de kern en bestrijk deze aan beide zijden met olijfolie. Gril tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Stap 4
Snijd de courgette in dunnen plakken en gril deze tot ze mooie grilstrepen heeft. Snijd intussen de bosui in ringetjes en de sla grof.
Stap 5
Meng de mayonaise en crème fraîche door elkaar, roer de ringetjes bosui erdoor en maak op smaak met kerriepoeder en wat versgemalen peper en zout.
Stap 6
Snijd de broodjes doormidden en gril aan beide zijden even aan, op de snijkanten.
Stap 7
Besmeer beide zijden met de kerriemayonaise en beleg het broodje met wat sla, plakjes courgette, plakjes ananas en de kipburger. Geef de kerrie-mayonaise erbij.
