Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Smeuïge curry van pompoen en kaneel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Smeuïge curry van pompoen en kaneel
Stap 1
Schil de pompoen en verwijder de pitten.
Stap 2
Snijd in vierkante blokjes van een halve cm.
Stap 3
Schil de ui en snij ook in blokjes van een halve cm.
Stap 4
Snijd de peper in de lengte in tweeën, verwijder de zaadlijsten en pitten.
Stap 5
Snijd de peper in flinterdunne halve ringen.
Stap 6
Hak de gember goed fijn.
Stap 7
Bak de pompoen en ui in een hapjespan op redelijk hoog vuur 5 minuten aan in de olie.
Stap 8
Voeg de peper en gember toe, laat 2 minuten meebakken.
Stap 9
Zet het vuur wat lager en voeg kokosmelk, kaneel en wat zout toe.
Stap 10
Stoof circa 10 minuten tot de pompoen gaar is.
Stap 11
Breng op smaak met kaneel, zout en citroensap.
Stap 12
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 13
Verdeel de noedels over warme diepe borden en verdeel daarover de curry.
