Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Snelle Arabische stoof met kikkererwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Snelle Arabische stoof met kikkererwten
Stap 1
Bak het gehakt al omscheppend met de in blokjes gesneden uien zonder olie of boter, op hoog vuur circa 5 minuten in een grote hapjespan.
Stap 2
Zet dan het vuur lager.
Stap 3
Rasp de schil van de citroen en pers één helft uit.
Stap 4
Snijd de tomaten doormidden en hak ze fijn.
Stap 5
Voeg aan het gehakt het komijnzaad, citroensap, de gehakte tenen knoflook, kaneel, citroenschil, tomaten, rozijnen, honing, kurkuma, peper, zout en het water toe.
Stap 6
Breng aan de kook en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
Stap 7
Schep voorzichtig om en zet het vuur lager.
Stap 8
Laat 10 minuten zachtjes doorwarmen.
Stap 9
Breng op smaak met drievierde van peterselie en zout of citroensap naar smaak.
Stap 10
Serveer in warme diepe borden en besprenkel met de overgebleven peterselie en olijfolie.
