Snijbonenstamppot met tomaat en merguez
Ingrediënten
Bereidingswijze Snijbonenstamppot met tomaat en merguez
Stap 1
Schil de aardappelen in snijd in stukken.
Stap 2
Laat de bonen uitlekken.
Stap 3
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stap 4
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Stap 5
Haal de snijbonen af en snijd ze schuin in ruitjes van 2 cm.
Stap 6
Kook de snijbonen in een pan met ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar en giet ze daarna af.
Stap 7
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de merguez in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 8
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in reepjes.
Stap 9
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
Stap 10
Schep de witte bonen, snijbonen, tomaat en bosui door de aardappelpuree en warm de stamppot al omscheppend nog even door.
Stap 11
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 12
Serveer de stamppot in diepe borden, maak in het midden een kuiltje en schenk het bakvet van de worstjes erin.
Stap 13
Leg de merguez op de stamppot.
