Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaanse salade met gegrilde paprika
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaanse salade met gegrilde paprika
Stap 1
Snijd de chorizo in blokjes. Snijd de paprika’s in reepjes en meng met een scheutje olijfolie.
Stap 2
Verhit de grillpan en gril hierin de paprika kort, zodat ze knapperig blijven en er mooie grillstrepen ontstaan. Voeg vervolgens de chorizo toe aan en bak kort krokant mee. Bewaar het achtergebleven vet.
Stap 3
Snijd de rode ui in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Schaaf plakjes van de manchego en hak de peterselie fijn. Pers de citroen uit.
Stap 4
Meng de paprika’s met de rode ui, komkommer, de chorizo, het bakvet en het sap van de citroen. Verdeel over een schaal en verdeel de olijven en peterselie erover.
Stap 5
Tip: Lekker met stokbrood en aioli.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie404 kcal
- Eiwit18.8 g
- Koolhydraten12.9 g
- Vet28.8 gWaarvan verzadigd11.9 g
Trefwoorden
