Spaghetti met gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met gehaktballetjes
Stap 1
Extra nodig: staafmixer.
Stap 2
Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 4
Roer de tomatenpuree met de helft van de Italiaanse kruiden en de tomaten erdoor en bak nog drie minuten.
Stap 5
Laat de saus tien minuten zachtjes sudderen.
Stap 6
Kook intussen de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in twaalf minuten beetgaar (bewaar wat kookwater).
Stap 7
Kook de sperziebonen in een andere pan met kokend water en wat zout in tien minuten beetgaar.
Stap 8
Meng intussen in een kom het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, wat zout en versgemalen peper en het paneermeel.
Stap 9
Kneed alles goed door en vorm het gehakt tot twaalf balletjes.
Stap 10
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op matig hoog vuur in acht minuten rondom ruin en gaar.
Stap 11
Schep ze regelmatig om.
Stap 12
Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer tot een gladde saus.
Stap 13
Roer een opscheplepel van het spaghettikookwater door de tomaten en laat de saus nog even sudderen.
Stap 14
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en roer daarna door de saus en leg de gehaktballetjes erop.
Stap 15
Serveer met de sperziebonen.
