Spannende spinnensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Spannende spinnensoep
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Maak de pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ook de puntpaprika en rode ui in stukken en plet de knoflook. Meng de groenten met 2 el olijfolie en peper en zout en rooster in 25 minuten gaar.
Stap 3
Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Snijd 4 plakjes bladerdeeg elk in 4 repen en snijd deze repen schuin in de lengte door. Steek uit elk van de 4 overige plakjes bladerdeeg elk 1 grote en 1 kleine cirkel
Stap 4
Zet de mokken ondersteboven op een bakplaat. Knip een vel bakpapier in vieren en kreukel deze helemaal tot een klein propje. Vouw weer open en vouw stevig om de onderkant van de mokken heen. Maak van het bladerdeeg een spin om elke mok heen door de poten over de zijkant te laten hangen en daar bovenop het lijfje en het kopje te plakken. Smeer in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
Stap 5
Bak de spinnen in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze iets afkoelen op de mokken en haal ze er daarna voorzichtig af.
Stap 6
Doe de groenten met de currypasta, kokosmelk en zoveel water dat alles net onder staat in een soeppan en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer glad.
Stap 7
Schep de soep in mokken en serveer met de bladerdeegspinnen erop, zet als laatste twee suikeroogjes op elke spin.
Stap 8
Lekker met bieslook.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie371.6 kcal
- Eiwit6.7 g
- Koolhydraten29.6 g
- Vet23.8 gWaarvan verzadigd9.4 g
Trefwoorden
