Speculaasballetjes met tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaasballetjes met tomatensaus
Stap 1
Schil de winterwortel en aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte. Breng in een pan met net genoeg water en een snuf zout aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
Stap 2
Hak intussen de knoflook fijn en meng met het gehakt, speculaaskruiden en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Rol er 12 balletjes van.
Stap 3
Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes rondom goudbruin. Voeg de passata en rode wijn toe, breng aan de kook en laat nog 10 minuten stoven op laag vuur.
Stap 4
Stamp de winterpeen en aardappelen met een beetje van het kookvocht, een flinke snuf zout en de helft van de crème fraîche tot een gladde puree.
Stap 5
Roer de rest van de crème fraîche door de tomatensaus. Serveer de gehaktballetjes met de puree.
Stap 6
Lekker met zwartebessenjam voor een zoete twist.
