Speculaasbrokken
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaasbrokken
Stap 1
Snijd de boter in kleine blokjes.
Stap 2
Meng in een kom zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, speculaaskruiden en wat zout.
Stap 3
Schep de blokjes boter erdoor en wrijf alles met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Stap 4
Kneed alles tot een samenhangend deeg, voeg zo nodig 2-3 eetlepels koud water toe als het deeg te stug of kruimelig is.
Stap 5
Vorm het deeg tot een bal en verpak de bal in plasticfolie.
Stap 6
Laat het deeg 24 uur op een koele plek of in de koelkast rusten.
Stap 7
Laat het deeg weer op kamertemperatuur komen.
Stap 8
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 9
Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1.5 cm dik.
Stap 10
Snijd de lap in vieren en leg de stukken op de bakplaat.
Stap 11
Bestrijk de stukkendeeg met melk en druk de amandelen erin.
Stap 12
Bak de speculaasbrokken in de oven in 30 minuten bruin en gaar.
Stap 13
Laat de speculaas op een rooster afkoelen en breek in stukken.
