Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Speklapjes in zoetzure saus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Speklapjes in zoetzure saus
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Meng voor de zoetzure saus de gember met de sinaasappeljam, azijn, ketchup en 2 eetlepels sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de speklapjes in stukjes van 5 cm.
Stap 3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de zoetzure saus toe en schep 1 minuut om.
Stap 4
Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 minuten. Voeg de taugé en de rest van de sojasaus toe en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de speklapjes in zoetzure saus en de rijst. Lekker met fijngesneden bosui.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten80 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
