Spicy porc met chutney van gekaramelliseerde ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Spicy porc met chutney van gekaramelliseerde ui
Stap 1
Snijd voor de chutney de uien in dunne halve ringen.
Stap 2
Verwarm de olie in een zware pan op hoog vuur, voeg de uien, kruidnagel, laurier en wat zout toe.
Stap 3
Zet direct het vuur laag en sluit de pan goed af met het deksel.
Stap 4
Laat 20 à 30 minuten langzaam karamelliseren onder af en toe roeren.
Stap 5
Voeg de port en azijn toe, breng weer aan de kook op hoog vuur.
Stap 6
Laat nog circa 30 minuten inkoken op laag vuur.
Stap 7
Voeg dan de geleisuiker toe en laat nog 5 minuten koken.
Stap 8
Breng op smaak met wat peper.
Stap 9
Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dan wordt het nog wat dikker.
Stap 10
Laat het vlees een half uur buiten de koeling op temperatuur komen.
Stap 11
Breng het vlees op smaak met het paprikapoeder, wat zout, de cayennepeper en poedersuiker.
Stap 12
Verhit een koekenpan op hoog vuur, laat de boter lichtbruin worden en bak er het vlees twee keer 3 minuten in aan.
Stap 13
Laat eventueel nog 2 minuten doorgaren op laag vuur.
Stap 14
Snijd de lof in kwarten en verwijder de kern.
Stap 15
Snijd de rood- of witlof, augurk en bleekselderij in lange schuine reepjes.
Stap 16
Meng tot een salade en breng op smaak met zout en mayonaise.
Stap 17
Serveer het vlees met de chutney ernaast en de salade.
