Spinazierisotto met broccoli
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazierisotto met broccoli
Stap 1
Extra nodig: keukenmachine en een steamer, stoomoven of stoommand.
Stap 2
Snipper de ui fijn.
Stap 3
Maal de spinazie in de keukenmachine fijn.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 5
Roer de rijst erdoor en bak al roerend tot de korrels rondom glanzen.
Stap 6
Schenk de wijn erbij en laat even pruttelen tot het vocht is opgenomen.
Stap 7
Roer de spinazie erdoor en voeg de helft van de bouillon toe.
Stap 8
Kook de rijst zonder deksel in 18-20 minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende bouillon in scheuten toe.
Stap 10
Stoom de broccoliroosjes in 6-8 minuten beetgaar in een steamer, stoomoven of in een stoommand in een pan boven een laag kokend water.
Stap 11
Zorg dat de roosjes mooi helder groen blijven.
Stap 12
Roer de helft van de kaas door de risotto.
Stap 13
Schep de risotto in warme diepe borden en leg de broccoliroosjes erop.
Stap 14
Strooi de rest van de kaas aan tafel over de risotto.
