Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spinaziesalade met Provençaalse kip en olijven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spinaziesalade met Provençaalse kip en olijven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pof de tomaten aan de tak 15 minuten in de oven. Snijd intussen de kipfilet in dunne reepjes en meng in een kom met de Provençaalse kruiden.
Stap 2
Verwarm een koekenpan met 2 el olie en roerbak de kip in 5 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3
Was de aardbeien, verwijder daarna de kroontjes. Halveer grote exemplaren. Meng voor de dressing in een ruime kom 1 el olie met 1 el olie van de zongedroogde tomaatjes, zout en versgemalen peper. Meng de spinazie door de olie met de zongerijpte tomaten en verdeel er de aardbeien over. Verdeel over 4 diepe borden. Snijd de brie in blokjes en verdeel met de kipreepjes over de salade. Leg op elk bord een takje gepofte tomaten.
