Spitskoolsalade met wortel en makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze Spitskoolsalade met wortel en makreel
Stap 1
Snijd de ui in flinterdunne ringen, leg ze in een klein schaaltje en schenk de azijn erop.
Stap 2
Laat de ui 2-3 uur marineren.
Stap 3
Klop in een grote kom een dressing van de eetlepels azijn met de mosterd, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 4
Verwijder het buitenste blad van de kool en snijd de harde stronk weg.
Stap 5
Snijd de kool in flinterdunne reepjes.
Stap 6
Rasp de wortel met een juliennesnijder of dunschiller in dunne reepjes.
Stap 7
Schep de kool en wortel door de dressing en laat ze 20 minuten marineren.
Stap 8
Snijd en schil de aardappelen in mooie blokjes van 1 cm en kook ze in een pan met ruim water en wat zout in 3-5 minuten beetgaar.
Stap 9
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 10
Maak de makreel schoon.
Stap 11
Snijd de kop eraf, trek het vel weg en verwijder de graatjes.
Stap 12
Verdeel het visvlees in grove stukken.
Stap 13
Knip de bieslook fijn en hak de peterselie.
Stap 14
Schep de aardappelblokjes, bieslook en peterselie door de spitskoolsalade en verdeel de salade over diepe borden.
Stap 15
Leg de stukken makreel erop en verdeel er gemarineerde uiringen over.
