Spruitjes met sjalotjes en sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjes met sjalotjes en sinaasappel
Stap 1
Maak de spruitjes schoon.
Stap 2
Snijd de schil dik van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Stap 3
Vang het uitlopende sap op.
Stap 4
Pel de sjalotjes en halveer de grote sjalotjes.
Stap 5
Snijd de kontjes van de spruitjes in.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een pan en schep de sjalotjes erdoor.
Stap 7
Voeg het sinaasappelsap toe en smoor de sjalotjes met de deksel op de pan in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
Stap 8
Kook de spruitjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in acht tot tien minuten beetgaar.
Stap 9
Schep de bruine suiker en balsamico-azijn door de sjalotjes en verwarm ze zonder deksel tot ze omhuld zijn met een glanzend bruin laagje.
Stap 10
Giet de spruitjes af en doe ze over in een schaal.
Stap 11
Schep de sjalotjes en sinaasappelpartjes erdoor.
Stap 12
Lekker bij wild- en vleesgerechten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie160 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten19 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
