Spruitjessalade met peer en warme geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjessalade met peer en warme geitenkaas
Stap 1
Maak de spruitjes schoon en kook ze in 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Breng de wijn aan de kook met de suiker en kaneelstokjes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren elk in de lengte in vier parten. Pocheer ze zachtjes gaar in de wijn in circa 7 minuten. Laat ze op een bord afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Snijd de dadels in stukjes.
Stap 3
Verdeel de geitenkaas in plakken. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en besprenkel met de helft van de honing en een derde van de olijfolie. Bak de plakken ongeveer 5 minuten in de oven.
Stap 4
Klop een dressing van de overige olie, azijn, overige honing, mosterd en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de spruitjes, peer, paranoten en de dadels over 4 borden. Verdeel er de dressing over en leg de plakjes warme geitenkaas en stukjes walnoot erop.
