Spruitjesstamppot met mega meat loaf
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjesstamppot met mega meat loaf
Stap 1
Verwarm de oven tot 190°C.
Stap 2
Vet een cakeblik in.
Stap 3
Snijd de paprika's en de knoflook fijn.
Stap 4
Breek de eieren boven een kom en meng met de groente, knoflook, iets minder dan de helft van de melk, een halve theelepel zout per persoon, paneermeel en gehakt.
Stap 5
Verdeel het mengsel over het cakeblik, druk iets aan en strijk het glad.
Stap 6
Bak circa 70 minuten in de oven tot het gehakt gaar is.
Stap 7
Breng een pan water aan de kook met wat zout.
Stap 8
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een andere pan met een laag water.
Stap 9
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Stap 10
Schil de appels en snijd in blokjes.
Stap 11
Kook ondertussen de spruitjes 10 minuten in het zoute water tot ze beetgaar zijn.
Stap 12
Spoel ze koud onder de kraan en snijd in vieren.
Stap 13
Giet de aardappels af en voeg de boter toe, stamp met een stamper tot puree.
Stap 14
Verhit de rest van de melk en voeg deze samen met de spruiten en appelblokjes toe.
Stap 15
Warm het geheel goed door, breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
Stap 16
Serveer de stamppot en meat loaf met piccalilly of mosterd.
