Stamppot met prei en oude kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Stamppot met prei en oude kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd in blokken van 2 cm en spoel af. Snijd de preien in ringen van 1 cm en maak schoon. Zet de aardappelen en prei in een pan net onder water en breng aan de kook en kook in 15 minuten gaar.
Stap 2
Snijd intussen de kipdijfilet in 3 stukken, marineer deze 5 minuten met de sambal.
Stap 3
Verdeel de kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 8 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Stap 4
Verhit intussen een pan met zonnebloemolie en bak de kipdijfilet in 8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Giet de aardappelen en prei af en stamp met de pureestamper tot puree. Meng hier vervolgens de grove mosterd doorheen. Serveer de stamppot met de pittige kipdijfilet en krokante oude kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie524 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten51 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
