Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stamppot van gekaramelliseerde venkel en witte bonen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stamppot van gekaramelliseerde venkel en witte bonen
Stap 1
Spoel de bonen in een vergiet onder koud water en laat uitlekken. Verwarm een pan met 2 el olijfolie en verwarm de bonen al roerend.
Stap 2
Plet de warme bonen met de achterkant van een lepel of pureestamper tot een grove puree.
Stap 3
Rasp de schil van de citroen en hak de blaadjes munt fijn. Breng op smaak met citroensap, citroenschil en munt en houd warm.
Stap 4
Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Bak de venkel in een koekenpan met 2 el olijfolie op hoog vuur 5 minuten aan.
Stap 5
Voeg de honing toe en laat karamelliseren.
Stap 6
Schep twee derde deel van de venkel door de bonenpuree en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verdeel de stamppot over 4 borden en verdeel er de rest van de venkel over.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie398 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten41 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
