Steak met friet van bataat
Ingrediënten
Bereidingswijze Steak met friet van bataat
Stap 1
Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven tot 220°C.
Stap 3
Breng een pan met het water, de kerrie en wat zout aan de kook.
Stap 4
Boen de aardappels goed schoon en dep droog, maar schil ze niet.
Stap 5
Snijd er frieten van, van 1 cm dik.
Stap 6
Kook ze circa 7 à 8 minuten in het kerriewater tot ze wat zachter worden.
Stap 7
Laat ze goed uitlekken en dep weer goed droog met een doek.
Stap 8
Leg de frieten op een bakplaat en meng met wat zout en de olie.
Stap 9
Zet de bakplaat in de oven en zet de temperatuur terug naar 200°C.
Stap 10
Keer de frieten na 10 en 20 minuten, na circa 30 minuten zijn ze klaar.
Stap 11
Ze worden niet zo krokant als normale frieten.
Stap 12
Bestrooi het vlees met wat zout.
Stap 13
Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager.
Stap 14
Bak het vlees (voor medium) circa 3 minuten per kant.
Stap 15
Haal het vlees uit de pan en laat deze 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Stap 16
Serveer de frieten en de biefstuk op warme borden.
Stap 17
Heerlijk met een salade van spinazie en blauwe kaas!.
