Stickyrijst met krokante kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Stickyrijst met krokante kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de tortillachips fijn in de blender. Splits de eieren en bewaar het eigeel.
Stap 2
Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik. Haal de kipfilet door het eigeel en daarna door de tortilla chips crunch. Herhaal dit bij alle stukken kip en leg op een bord.
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de rijstazijn en hummus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 3 el zonnebloemolie en bak de kipfilet in 8 minuten krokant en gaar.
Stap 5
Verdeel de snoeppaprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 1 el olijfolie over.
Stap 6
Plaats de paprika 15 minuten in de oven tot deze gepoft zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de stickyrijst over de borden en verdeel hier de gepofte paprika, sojabonen en krokante kipfilet over.
