Stoofperen-romanov trifle
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofperen-romanov trifle
Stap 1
Schil de peren rondom maar laat de steeltjes zitten.
Stap 2
Halveer de vanillestokjes en schraap het merg eruit. Bewaar het merg. Doe de vanillestokjes met de peren, diepvriesaardbeien, wodka, 100 gram suiker en zoveel water dat de peren net onderstaan in een pan. Stoof de peren in 3 uur gaar.
Stap 3
Neem de peren uit de pan en laat afkoelen. Haal de vanillestokjes uit de pan en pureer het overgebleven vocht met de aardbeien glad. Kook in tot 500 ml. Roer de maïzena los met 2 el water en voeg toe aan de ingekookte aardbeiensaus. Laat dit indikken.
Stap 4
Bereid de wolkencake citroen met 200 ml slagroom en de eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Stap 5
Klop de rest van de slagroom met het vanillemerg en de kwark stevig en spatel er 50 ml van de aardbeiensaus door.
Stap 6
Snijd de wolkencake in blokjes van 3 bij 3 cm. Halveer de stoofperen over de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd de aardbeien in kwarten. Verkruimel de meringues.
Stap 7
Verdeel de helft van de cakeblokjes over de bodem van de trifle en schep de helft van de room erop. Druk de stoofperen met hun snijkant rondom tegen het glas, maar houd er één achter voor garnering. Strijk de room rondom glad. Schep de helft van de aardbeiensaus en aardbeien over de room en verdeel de rest van de cakeblokjes erover. Herhaal met de rest van de room. Leg de rest van de aardbeien met partjes stoofpeer in een berg bovenop de trifle. Lepel de rest van de aardbeiensaus erover en maak af met de stukjes meringue.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - springvorm (Ø 24 cm)
- - bakpapier
- - glazen (trifle)schaal
Voedingswaarden
- Energie559.7 kcal
- Eiwit6.9 g
- Koolhydraten70.4 g
- Vet24.9 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
