Supersterren spinazie
Ingrediënten
Bereidingswijze Supersterren spinazie
Stap 1
Schil de aardappelen met een dunschiller en snijd ze in plakken van een cm dik.
Stap 2
Steek uit elk plakje aardappel een ster.
Stap 3
Kook de aardappelsterren in een pan met ruim kokend water met wat zout in maximaal acht minuten gaar.
Stap 4
Kook de eieren in een pan met ruim kokend water en wat zout in zes tot acht minuten.
Stap 5
Pel intussen de ui en snijd hem in dunne partjes.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de uipartjes zachtjes tot ze wat zachter worden.
Stap 7
Strooi de Italiaanse kruiden erover.
Stap 8
Draai het vuur hoger en voeg hand voor hand de spinazie toe.
Stap 9
Laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Stap 10
Voeg een volgende portie spinazie pas toe als er weer ruimte is in de pan.
Stap 11
Laat het vocht verdampen.
Stap 12
Breng de spinazie op smaak met een of twee eetlepels sojasaus.
Stap 13
Pel intussen ook de eieren en halveer ze.
Stap 14
Giet de aardappelsterren af en laat ze even uitdampen.
Stap 15
Schep de spinazie in warme diepe borden en steek de aardappelsterren in de spinazie.
Stap 16
Leg de halve eieren er met de platte kant naar boven tussen.
Stap 17
Garneer met toefjes tomatenketchup.
