Surf & turf
Ingrediënten
Bereidingswijze Surf & turf
Stap 1
Laat de entrecote 30 minuten van tevoren buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Dep droog en breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
Stap 2
Hak de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges. Rasp de schil van de citroen.
Stap 3
Kook de asperges in kokend water in 3 minuten beetgaar, schep uit de pan en spoel koud. Kook in hetzelfde water de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de entrecote in 2-3 minuten per kant medium. Schep uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Voeg de garnalen, asperges, chilivlokken, knoflook en citroenrasp toe aan de pan waarin de entrecote gebakken is. Roerbak op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Schep de asperges en garnalen uit de pan en blus de aanbaksels in de pan af met de slagroom. Breng aan de kook en roer tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Roer de tagliatelle door de saus.
Stap 7
Snijd de entrecote in reepjes en verdeel samen met de garnalen en asperges over de tagliatelle. Bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie411.4 kcal
- Eiwit27.9 g
- Koolhydraten26.2 g
- Vet21.2 gWaarvan verzadigd13.4 g
Trefwoorden
