Surinaamse bami
Ingrediënten
Bereidingswijze Surinaamse bami
Stap 1
Snijd het bot uit de karbonade. Bestrijk het vlees met de olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant. Zet het apart.
Stap 2
Bestrooi de kipreepjes met zout, peper en vijfkruidenpoeder en laat even intrekken.
Stap 3
Kook de eiermie beetgaar en giet af. Meng er 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis, de helft van de knoflook en het bouillonblokje door.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de ui en de rest van de knoflook. Voeg de kip toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Stap 5
Schep de tomatenpuree en prei erdoor en bak 1-2 minuten.
Stap 6
Roer de rest van de sojasaus en ketjap manis erdoor en laat iets indikken.
Stap 7
Schep de eiermie erdoor en bak tot deze warm is.
Stap 8
Snijd de karbonades in dunne reepjes. Schep de bladselderij door de bami en serveer met de vleesreepjes erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie840 kcal
- Eiwit50 g
- Koolhydraten96 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
