Sweet Indian Summer traybake
Ingrediënten
Bereidingswijze Sweet Indian Summer traybake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Meng in een kom 140 gr van de bloem met 85 gr havermout, het bakpoeder en een beetje zout.
Stap 3
Smelt de boter in een ruime pan. Vet het bakblik in met een beetje boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Stap 4
Los al roerend de bruine suiker en stroop op in de boter. Laat iets afkoelen.
Stap 5
Snijd intussen de stemgember fijn en meng de helft met 1 el van de siroop uit het potje.
Stap 6
Klop de eieren in een kom los met een garde. Schenk er het boter- suikermengsel bij en klop luchtig met een handmixer.
Stap 7
Voeg toe aan het bloemmengsel en klop samen tot een glad beslag.
Stap 8
Snijd de pruimen doormidden en haal de pit eruit. Schep het beslag op het bakblik en houd 2 el beslag apart. Verdeel er de gehalveerde pruimen over.
Stap 9
Meng van het achtergehouden beslag een kruimeltopping met de rest van de bloem, havermout, stemgember, Chinese 5 kruidenpoeder en een beetje zout en kruimel over de pruimen.
Stap 10
Bak de traybake 30 - 35 minuten in de oven goudbruin en krokant.
