Taartje van caprese & courgette
Ingrediënten
Bereidingswijze Taartje van caprese & courgette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Pers de knoflook uit.
Stap 3
Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter.
Stap 4
Bak op hoog vuur de courgette en knoflook samen zo'n 5 minuten aan in een koekenpan met wat olijfolie.
Stap 5
Snijd de tomaten in kwarten, doe de kern weg.
Stap 6
Snijd de kwarten doormidden.
Stap 7
Meng de eieren en room.
Stap 8
Maak de groenten en het eimengsel op smaak met zout en witte peper.
Stap 9
Vet ovenbakjes (1 p.p.) in met wat boter.
Stap 10
Vul de bakjes om-en-om met courgette, basilicum, tomaat en mozzarella.
Stap 11
Bewaar wat basilicum.
Stap 12
Giet het ei-room-mengsel er overheen en bak circa 30 minuten tot de bovenkant stevig gaat aanvoelen.
Stap 13
Bak ondertussen de pijnboompitten in 5 à 10 minuten goudbruin zonder olie.
Stap 14
Zet de ovenbakjes op een bord en garneer met de pijnboompitten en basilicum.
