Tagliata: dungesneden biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliata: dungesneden biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas
Stap 1
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Dep het vlees droog met keukenpapier en breng aan beide kanten op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 2
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de steaks 3-4 minuten aan een kant. Draai om en bak ook de andere zijde 3-4 minuten. Leg de pepersteaks op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Stap 3
Plet de tenen knoflook, rasp de citroen en pers ui. Giet het vet uit de pan maar laat de aanbaksels in de pan. Verwarm de rest van de olie samen met de knoflook en rozemarijn in de pan. Giet het citroensap erbij en roer de aanbaksels los. Proef en voeg naar smaak nog extra olijfolie toe. Laat de verkregen vinaigrette 1 minuut zachtjes koken en zet het vuur uit. Roer de citroenrasp erdoor.
Stap 4
Schil de Parmezaanse kaas in dunne schilfers met een dunschiller. Verdeel de rucola over een plat bord en giet de helft van de afgekoelde vinaigrette erover. Snijd de pepersteak in dunne reepjes van ca. ½ cm breed. Leg de plakken vlees op de rucola. Schep er de rest van de vinaigrette overheen en verdeel de schilfers kaas erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten3 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
