Tagliatelle met boerenkool en pittige gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliatelle met boerenkool en pittige gehaktballetjes
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Snijd de tomaten in stukjes.
Stap 4
Meng het gehakt in een kom met de paprikapoeder, enkele druppels hot pepper sauce, de helft van de geperste knoflook en wat zout en versgemalen peper.
Stap 5
Kneed het gehakt goed door en vorm het tot kleine balletjes (5 p.p.).
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 7
Kook intussen de pasta(tagliatelle of pappardelle) in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 8
Schep de balletjes op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Stap 9
Fruit de ui en de resterende knoflook zachtjes glazig in het bakvet en schep hand voor hand de boerenkool erdoor.
Stap 10
Voeg ook de tomaten toe en roerbak alles 2-3 minuten.
Stap 11
Voeg een flinke soepopscheplepel van het pastakookvocht toe en smoor de boerenkool in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
Stap 12
Giet de pasta af en schep de tagliatelle en de gehaktballetjes door de boerenkool.
Stap 13
Warm het gerecht nog heel even door.
Stap 14
Serveer de pasta met boerenkool en gehaktballetjes in diepe borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas boven.
