Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade
Stap 1
Kook de tagliatelle beetgaar. Breng de bouillon met de helft van de erwten en de knoflook aan de kook in een ruime steelpan. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 2
Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
Stap 3
Pureer met een staafmixer de erwten met de bouillon, knoflook, kookroom, citroenrasp en -sap. Voeg de overige doperwten en tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen.
Stap 4
Roer de saus door de tagliatelle en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de karbonades.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie875 kcal
- Eiwit62 g
- Koolhydraten81 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd17 g
