Tagliatelle met pastinaakroomsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliatelle met pastinaakroomsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steelaanzet en buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Verdeel de spruitjes en chorizo over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep geregeld om.
Stap 3
Voeg de laatste 3 minuten het amandelschaafsel toe en rooster mee.
Stap 4
Schil intussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van circa 3 cm. Kook in ruim water met zout in 10 minuten gaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Stap 5
Rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook fijn. Doe de pastinaak, citroenrasp, knoflook, mascarpone en 2/3 van de kaas in een hoge beker. Pureer tot een gladde saus.
Stap 6
Breng op smaak met 2 el citroensap, peper en zout. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe als de saus te dik is.
Stap 7
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep om met de pastinaaksaus en verdeel over vier borden.
Stap 8
Verdeel de spruiten, chorizo en amandelschaafsel erover en garneer met de rest van de kaas.
