Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tajine van kip, citroen, olijven en artisjokharten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tajine van kip, citroen, olijven en artisjokharten
Stap 1
Boen de citroen schoon en pers hem uit.
Stap 2
Verwijder de witte velletjes uit de schil en snijd de schil in reepjes.
Stap 3
Kruid de drumsticks met zout, versgemalen peper, de volle theelepel gemalen komijn en koriander en gemberpoeder en bak rondom lichtbruin in een hapjespan met olijfolie.
Stap 4
Verdeel de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook tussen de kip en bak alles nog 2-3 minuten.
Stap 5
Verdeel dan de olijven, citroenschil en uitgelekte artisjokken ertussen en schenk er 150 ml water bij.
Stap 6
Voeg wat zout toe en smoor de kip afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Serveer het gerecht in een warme tajine of schaal.
Stap 8
Lekker met couscous en sperziebonen.
