Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tartaartje met gebakken aardappeltjes en witlofsalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tartaartje met gebakken aardappeltjes en witlofsalade
Stap 1
Snijd de bieslook in stukjes van 0.5 cm.
Stap 2
Snijd de witlof in repen van drie cm.
Stap 3
Snijd de radijsjes in plakejs.
Stap 4
Verwarm driekwart eetlepels olijfolie in een hapjespan, schep de aardappeltjes erdoor en bak ze eerst vijf minuten afgedekt.
Stap 5
Neem daarna de deksel van de pan en bak ze in nog vijf minuten goudbruin, schep regelmatig om.
Stap 6
Bestrooi de tartaartjes met zout en versgemalen peper en bestrijk ze met olijfolie.
Stap 7
Bak ze in een hete grillpan in zes minuten mooi bruin en van binnen rosé.
Stap 8
Keer ze na drie minuten.
Stap 9
Roer in een slaschaal de yoghurtdressing, eistukjes en bieslook door elkaar en schep de witlof, rucola en radijsplakjes er luchtig door.
Stap 10
Serveer de tartaartjes op borden met de aardappeltjes en witlofsalade ernaast.
