Tartaartje met gebakken paddenstoelen en knolselderij
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartaartje met gebakken paddenstoelen en knolselderij
Stap 1
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
Stap 2
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd in kleine blokjes.
Stap 3
Pel en snipper de ui en hak de teen knoflook fijn.
Stap 4
Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Stap 5
Voeg de tagliatelle aan het kokende water toe en kook de pasta in ruim tien minuten beetgaar.
Stap 6
Verwarm ruim de helft van de eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en knolselderij twee minuten.
Stap 7
Voeg het water met de tijm, wat zout en versgemalen zwarte peper toe en smoor de groente in drie minuten.
Stap 8
Dek de pan niet af.
Stap 9
Wrijf de tartaartjes in met zout, peper en olijfolie en bak ze in een hete grillpan in zes minuten, van binnen nog rosé.
Stap 10
Voeg de paddenstoelen aan de knolselderij toe en roerbak alles op hoog vuur in vier minuten beetgaar.
Stap 11
Giet de tagliatelle af, roer de room met zout en peper erdoor, warm alles nog een minuut door.
Stap 12
Doe de tagliatelle in diepe borden en schep het knolselderij- paddenstoelenmengsel erop.
Stap 13
Leg de tartaartjes erop.
